Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Bemutatjuk ... MTD Smart RF 125 oldalkidobós fűnyíró traktor

Az egyik legnépszerűbb Briggs motoros, oldalkidobós MTD fűnyíró traktor. Ismerjük meg kicsit részletesebben. Tovább olvasom >>>

 

MTD Smart RF 125 fűnyíró traktor

Úgy gondolom nyugodtan kijelenthetjük, hogy a piacon való megjelenése óta az egyik legnépszerűbb oldalkidobós Briggs & Stratton motoros MTD fűnyíró traktor típus az RF 125. Az MTD konszern 2014-ben Németországból, Magyarországra költöztette a fűnyíró traktor gyártását. Ez a modell is a nemesvámosi gyárban készül, így nyugodtan nevezhetjük magyar terméknek. A gyártó ehez a típushoz is, mint valamennyi egyéb termékéhez 2 év jótállást biztosít a vásárlók részére. A megfelelő szervízhátteret országos szervízhálózat biztosítja.

A fűnyíró traktor hajtóműve

Az RF 125 típust is az MTD márkánál elég széles körűen alkalmazott transzmatikus sbességváltóval szerelték föl. Ez a hajtúmű típus megbízható, alacsony a karbantartási igénye, tartós, egyszerű, de könnyen kezelhető meghajtási mód. A lényege, hogy a fűnyíró traktor haladási irányát egy irányváltó karral választhatjuk el, ami a vezető bal kezénél helyezkedik el. Egy másik, kisebb kar segítségével, pedig a traktor haladási sebességének a nagyságát tudjuk kiválasztani. Ezzel a hajtóművel a traktor előre és hátramenetben is ugyanannyi sebességfokozettal rendelkezik.

 

A vágási magasság

Minden fűnyíró traktoron több fokozatban lehet a fű vágási magasségét állítani. Ez két dolog miatt fontos. Egyrészt a különböző kertekben más más lehet az elvárt fűmagasság, másrészt előfordulhat, hogy egy csapadékosabb időjárás, esetleg nyaralás miatt nem tudjuk a fűnyírást elvégezni, a fű nagyon hosszúra nő meg, amit nem lehet egy menetben a megszokott magasságra vágni. Ilyenkor a vágóasztalt magasabb pozícióba érdemes állítani és alacsonyabb sebességgel haladva egy úgynevezett előnyírást célszerű végezni, majd egy második nyírással a megszokott magasságba nyírjuk a füvet. Ez kíméli a gyepet is és a fűnyíró traktorunkat is.

 

Vontassunk a traktorral

A fűnyíró traktorunk alvázát úgy képezték ki, hogy alkalmas legyen különböző eszközök vontatására. Vontathatunk vele például kerti kocsit, gyepszellőztetőt, műtrágyaszórót, fűhengert, lombseprűt, stb. Ezek a különböző kerti kiegészítők olyan szabványos vontató rúddal vannak kialakítva, melyek azonnal csatlakoztathatók a fűnyíró traktoron kiképzett vonószemhez.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés

Keresés