Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. Rendben
Termékek Menü

Bemutatjuk ... MTD Smart RF 125 oldalkidobós fűnyíró traktor

Az egyik legnépszerűbb Briggs motoros, oldalkidobós MTD fűnyíró traktor. Ismerjük meg kicsit részletesebben. Tovább olvasom >>>

 

MTD Smart RF 125 fűnyíró traktor

Úgy gondolom nyugodtan kijelenthetjük, hogy a piacon való megjelenése óta az egyik legnépszerűbb oldalkidobós Briggs & Stratton motoros MTD fűnyíró traktor típus az RF 125. Az MTD konszern 2014-ben Németországból, Magyarországra költöztette a fűnyíró traktor gyártását. Ez a modell is a nemesvámosi gyárban készül, így nyugodtan nevezhetjük magyar terméknek. A gyártó ehez a típushoz is, mint valamennyi egyéb termékéhez 2 év jótállást biztosít a vásárlók részére. A megfelelő szervízhátteret országos szervízhálózat biztosítja.

A fűnyíró traktor hajtóműve

Az RF 125 típust is az MTD márkánál elég széles körűen alkalmazott transzmatikus sbességváltóval szerelték föl. Ez a hajtúmű típus megbízható, alacsony a karbantartási igénye, tartós, egyszerű, de könnyen kezelhető meghajtási mód. A lényege, hogy a fűnyíró traktor haladási irányát egy irányváltó karral választhatjuk el, ami a vezető bal kezénél helyezkedik el. Egy másik, kisebb kar segítségével, pedig a traktor haladási sebességének a nagyságát tudjuk kiválasztani. Ezzel a hajtóművel a traktor előre és hátramenetben is ugyanannyi sebességfokozettal rendelkezik.

 

A vágási magasság

Minden fűnyíró traktoron több fokozatban lehet a fű vágási magasségét állítani. Ez két dolog miatt fontos. Egyrészt a különböző kertekben más más lehet az elvárt fűmagasság, másrészt előfordulhat, hogy egy csapadékosabb időjárás, esetleg nyaralás miatt nem tudjuk a fűnyírást elvégezni, a fű nagyon hosszúra nő meg, amit nem lehet egy menetben a megszokott magasságra vágni. Ilyenkor a vágóasztalt magasabb pozícióba érdemes állítani és alacsonyabb sebességgel haladva egy úgynevezett előnyírást célszerű végezni, majd egy második nyírással a megszokott magasságba nyírjuk a füvet. Ez kíméli a gyepet is és a fűnyíró traktorunkat is.

 

Vontassunk a traktorral

A fűnyíró traktorunk alvázát úgy képezték ki, hogy alkalmas legyen különböző eszközök vontatására. Vontathatunk vele például kerti kocsit, gyepszellőztetőt, műtrágyaszórót, fűhengert, lombseprűt, stb. Ezek a különböző kerti kiegészítők olyan szabványos vontató rúddal vannak kialakítva, melyek azonnal csatlakoztathatók a fűnyíró traktoron kiképzett vonószemhez.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés