Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Alternatív fűnyíró

Alternatív fűnyíró

Mit szólna, ha a fűnyírás egyben a tápanyag utánpótlást is biztosítaná kertjében? És ahhoz, ha lenne egy robot, aki elvégzi Ön helyett a munkát?

Tovább olvasom >>>

Mit szólna, ha a fűnyírás egyben a tápanyag utánpótlást is biztosítaná kertjében? És ahhoz, ha lenne egy robot, aki elvégzi Ön helyett a munkát? 2 kevésbé ismert, ámde annál előnyösebb fűnyírási módszerHa a fűnyírásról beszélünk, a legtöbb embernek az jut eszébe róla, hogy minden hétvégén ki kell menni a kertbe fűnyírót tologatni. A kábel túl rövid, a benzin épp akkor fogy ki, és a fűgyűjtő is állandóan megtelik…

Kevesen vannak, akik élvezik ezt a fajta kerti munkát. Van azonban két újszerű módja annak, hogyan lehet átlépni a fent említett problémákon.
 

Mulcsozó fűnyírás


Ennél a fűnyírási módnál speciális mulcsozó fűnyírót használunk. A mulcsozó kés a levágott fűszálakat lebegésben tartja, és egészen apróra összevágja. Ezeket az apróra vágott fűszálakat a légáramlás belepréseli a fűszálak közé, ahol komposztálódik és tápanyagként szolgál. Ezért ez a típusú fűnyírás csökkenti a szükséges műtrágya felhasználást is.

A fű tápanyaggal való ellátása mellett e módszer másik előnye, hogy nem kell kínlódni a levágott fű összegyűjtésével, komposztálásával, vagy a zöldhulladék elszállításával.
 

Kevesen tudják, és még kevesebben használják ki, hogy a mulcsozó fűnyírók az ősszel  lehullott falevelek eltüntetésére is alkalmasak. A falevelet ugyanúgy összeaprítja, mint  a fűszálakat, és ez a darálék a fűben 1-2 hét alatt tápanyagként hasznosul.

Mulcsozó fűnyírás esetén fontos megemlíteni, hogy mivel a fűszálaknak maximum csak az 1/3-át szabad levágni, így ez a technika gyakori fűnyírást igényel. Ennek a módszernek az alkalmazásakor legalább heti egy alkalommal vágjuk le füvünket!

 

A fűnyíró robotok

 

Robotok segítségével a fűnyírás teljes mértékben automatizálható, így a füvet előre programozottan, bármikor nyírhatjuk.  Fontos azonban megemlíteni, hogy a fűnyíró robotokat nem nagy gaz nyírására, hanem rendszeres gyepápolásra fejlesztették ki. Akár az öntözőrendszereket, ezeket is a teljes szezonra programozhatjuk, így tavasztól őszig leveszik vállunkról a fűnyírás gondját. 

Kisebb területen kábel né-küli robotokat alkalmazhatunk. Ezek szenzoruk révén felis-merik, ha  letérnek a fűvel borított területről, és ezt érzé-kelve visszafordulnak.
Nagyobb területen pedig határolókábellel vezérelt robotokat használhatunk. Az Ambrogio robotok például akár 3500 nm terület nyírását is képesek ellátni. A határolókábelek telepítése nem bonyolult feladat, akár mi magunk is elvégezhetjük, de természetesen kérhetjük kertépítő segítségét is.


Gyönyörű gyep fáradtság és időtöltés nélkül ?Az Ambrogio fűnyíró robot képes erre !
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés

Keresés