Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Hogyan válasszunk fűnyíró traktort?

 

Milyen szempontok alapján érdemes traktort választanunk, hogy a fűnyírás a nagyobb területeken is gyors és kényelmes legyen?


A fűnyíró traktor vásárlása hosszú távú befektetés, ezért célszerű megfontolt döntést hoznunk, nehogy csalódnunk kelljen.
 

A nagyobb gyepfelületek ápolásánál a traktorok jelenthetik a megoldást. Az 1000 nm feletti területek gondozása kézi fűnyírókkal meglehetősen fárasztó és időigényes. Fűnyíró traktorral gyorsan, kényelmesen tudja nagy területen levágni a füvet, vágószélességtől függően 500-8000 m2 területre ajánlott. Emellett számos kiegészítő (gyephenger, gyepszellőztető, utánfutó, hómaró, hótolólap, seprőgép stb.) segítségével teheti fűnyíró traktorát sokoldalú kertészeti géppé


 

Mire figyeljünk, amikor traktort vásárolunk?

 

A válság hatására az emberek nagy teljesítményű gépeket szeretnének alacsony ár mellett. Nem árt azonban résen lenni! Néhány gyártó ugyanis, felismerve ezt az igényt nagyméretű motorokkal látta el fűnyírótraktorait, ám az alváz, a karosszéria, és az egyéb részek változtatás nélkül maradtak. Ezért az ilyen gépek élettartama és a megbízhatósága messze elmarad a várttól. Célszerű tehát a vásárlásnál hosszú távon gondolkodni, és az ár mellett a minőséget, élettartamot is figyelembe venni.

A fűnyíró traktorok használata esetén éppen olyan fontos a vágott felület minősége, mintha kézi fűnyíróval nyírtuk volna le.


 

Lényeges követelmény  továbbá, hogy a traktor a levágott füvet maradéktalanul összegyűjtse. A jól kialakított gyűjtési rendszerű traktorok alkalmasak arra is, hogy ősszel a lehullott lombot összegyűjtsük vele a füves területekről. 

 

Hasznos kiegészítők segítségével ezek a gépek univerzálissá tehetők. Ilyen kiegészítő például a hótolólap, a hómaró, az utánfutó, a gyepszellőztető, a permetező, stb. Célszerű tehát előre eldöntenünk, hogy a későbbiek során mire fogjuk használni traktorunkat, és ennek alapján vásárolni meg hozzá a kiegészítőket.

A Castelgarden fűnyíró traktorok markáns formájukkal és kiváló  munkateljesítményükkel nagy elismerést vívtak ki a felhasználók körében. Ezek modellek közepes méretű kertekben is kiválóan alkalmazhatók. Ezek a traktorok kedvező áruk mellett számos előnnyel is rendelkeznek:

+  Könnyű kezelhetőség, és kényelem

+  Szép, dizájnos megjelenés

+  A kés kialakításának köszönhetően egyenletes vágott felület

+  A gyűjtőcsatorna alakja és mérete lehetővé teszi a levágott fű maradéktalan összegyűjtését

+  A legmodernebb  Briggs és Honda motorokkal rendelkeznek

+  Elsősorban hidrosztatikus meghajtásúak, mely a megbízhatóság mellett biztosítja a nagyfokú kezelési kényelmet is

+  Magas élettartam, megbízható működés

+  Gazdaságos üzemeltetés, és kedvező áron elérhető, hosszú távon elérhető alkatrész utánpótlás

Extrém, nehéz terepviszonyok között kitűnően használhatók az összkerék meghajtású típusok, melyek általában nagy- teljesítményű motorokkal felszereltek.

+  A traktor hibamentes működéséről a műszerfalon lévő visszajelző lámpák és kijelzők révén kaphatunk információkat

+  Egyes típusoknál a fűgyűjtő ürítése elektromosan, egyetlen gombnyomásra történik

+  A kések kapcsolása elektromágnesesen történik, mely a kényelmet, és a megbízhatóságot fokozza.

    


A fűnyíró traktor választásakor gyakran esünk abba a hibába, hogy nagy teljesítményű motorral fölszerelt, nagy vágószélességű traktort választunk a lehető legolcsóbb áron.
 

Gondolkodjunk el azonban a következő kérdéseken:

 

  1. Valóban a lehető legnagyobb teljesítményű motorra van szüksége?
  2. A nagy teljesítmény nagyobb üzemanyag fogyasztással is jár. Önnek nem számít mennyibe is kerül a benzin? 
  3. Tényleg nem számít , milyen minőségben vágom le a füvet?Mindannyian szeretjük a szép esztétikus dolgokat. Ez vonatkozik a zöld, fűvel borított felületekre is. Ha már egyszer dolgozunk vele, akkor legyen látványos és szép is a munkánk eredménye.
  4. Ha autót, kerékpárt, kerti bútort választunk fontos szempont a forma, a tetszetősség, a kényelem, a praktikum, a megbízhatóság. Egy fűnyíró traktornál miért gondolkodnánk másképp?
  5. Jótállás, garancia? Rá szokott erre a fontos kérdésre térni a kereskedésben?
  6. Nem elhanyagolható szempont, hogy a kiválasztott fűnyíró traktorra milyen és mennyi időre vonatkozó garanciát kapunk. Egyes forgalmazók céges vásárlók esetében nem vagy csak rövidített időre vonatkozó garanciát adnak? Miért is? Ezen is érdemes elgondolkodnunk.
  7. Egy traktor beszerzése hosszú távra vonatkozó döntés, ezért ne csak a „rendkívüli ajánlat” a legolcsóbb ár garanciája vezéreljen minket, hanem mérlegeljük az összes említett szempontot, hogy jól érezhessük magunkat a kényelmes fűnyíró traktorunk ülésében, miközben jóleső érzéssel tölt el minket a szépen ápolt kertünk látványa.

Kényelmes fűnyírást és gyönyörű gyepet kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés

Keresés