Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Husqvarna Rider 214TC 2015 Limited Edition Jubileum 2016-ban is elérhető

Husqvarna Rider 214TC 2015 Limited Edition Jubileum 2016-ban is elérhető

Jó hírrel szolgálhatunk azon érdeklődőknek, akik 2015-ben lemaradtak ennek a remek frontkaszás fűnyíró traktornak a vásárlásáról, hogy nem kell lógassák az orrukat. Idén is kapható lesz és ráadásul változatlan áron! Tovább olvasom >>

 

Husqvarna Rider 214TC 2015 Limited Edition Jubileum

A Husqvarna ezzel a jubileumi modellel 2015-ben rukkolt ki. A jubileumo modellal az volt a nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a Magyarországon nem igazán népszerű frontkaszás fűnyíró traktorokat. Ezek a középen csulkós fűnyíró traktorok nem csak rendkívül fordulékonyak, így nagyon kis helyeken lehet velük manőverezni, hanem a traktor előtt elhelyezett kaszáknak köszönhetően több fontos előnnyel is rendelkeznek. 

A frontkaszás traktorok előnyei

Tekintettel arra, hogy a vágóegység nem a traktor hasa alatt, hanem az előtt találgató a fűnyíró traktor kerekei nem tapossák le a vágandó gyepet. A vágóasztalra a raktor vezetőjének nagyon jó a rálátása, így áttekintheti a munkaterületet. A vágóasztalt könnyedén be tudja tolni bokrok, sövények alá, így ott is alapos fűnyírást tud végezni. A középen csuklós kormányzás nagy fordulékonyságot, kitűnő manőverezési képességet biztosít.

A frontkaszás traktorok teljesítménye

Itt most nem feltétlenül a motor teljesítményre gondolok, hanem a vágási teljesítményre. A Husqvarna 214 TC típusú rider traktorja közel kétszeres sebessségű fűnyírást tesz lehetővé egy normál, has alatti kaszával fölszerelt fűnyíró traktorhoz képest, anélkül, hogy ez a vágás minőségét csökkentenő. Mennyire jó, hogy ezzel a trakorral fele annyi idő alatt tudom a füvet levágni, vagy adott idő alatt kétszer annyi területet nyírhatok le. Érdemes kicsit átgondolni, hogy megéri a kicsivel magasabb beruházás.

És ha gyűjteni akarom a füvet?

Ez nem alkalmas a fű összegyűjtéséré. A mulcsozó fűnyírás, vagy ahogyan a Husqvarna háza táján nevezik: a BioClip nyírás során a fűszaálakat a kések olyan alaposan darabolják össze, hogy nincs szükség a gyűjtésére. A levágott fűszálak gyorsan elrothadnak, komposztálódnak és a gyep természetes tápanyagául szolgálnak. A levágot fűszaálak annyira aprók, hogy akár egy sportpálya nyírása is megoldható vele. Feltételezve természetesen a megfelelő sűrűségű fűnyírást. Ezzel szintén sokat tudok spórolni mivel nem kell a nyesedéket sehová sem szállítanom, tárolnom, komposztálnom és jelentősen csökkenthető a fű műtrágyázási igénye is.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés

Keresés