Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Miért előnyös a fűnyíró robot használata

Miért előnyös a fűnyíró robot használata

A fűnyíró robottal történő fűnyírás előnyeit még nagyon kevesen ismerit igazán. A kényelem mellett jó néhány további érvet sorakoztathatunk föl a fűnyíró robotok mellett.

Tovább olvasom >>>

Ha valamilyen szép gyepre gondolunk, akkor nagyon sokszor emlegetjük az "angol gyepet"

Ennek titka a különleges éghajlatt mellett az igen gyakori fűnyírás. Hát nem csoda, hogy a kerttulajdonosok többsége valami hasonlóra vágyik!      

 Pontosan mire is?

Egészséges, sűrű, üdezöld álomgyep! Ugye sokan vagyunk így ezzel. Lehetséges ez az én kertemben is?

Természetesen, de néhány fontos szempontot figyelembe kell venni.

 

1.) A fűnyírás gyakorisága :

Minél gyakrabban nyírjuk a füvet, azaz minél kevésbé csökkentjük a vágás alkalmával a fűszálak hosszát, annál kevésbé stresszeljük vele a füvet viszont a gyep felülete annál szebb lesz. Lehetőleg vágjuk minden nap. 

2.) A vágás magassága:

Az optimális vágásmagasság 3 - 4 cm. Sosem szabad viszont a fűszálakat 1/3 hosszánál nagyobb mértékben kurtítani, visszavágni. Amennyibenbetartjuk ezt a fűszál magasságot, biztosak lehetünk a következőkben:

1.) A fűszálak fotoszintézise ( táplálék hasznosítása) intenzívebb lesz
2.) A gyökérzóna megerősödik, így ellenállóbbá, strapabíróbbá válik
3.) A gyep felülete sűrűbb, tömörebb képet mutat
4.) Megnövekszik a gyomokkal szembeni ellenállló képessége, egyszerűen nem engedi meg a gyomok megelepedését.

Az AMBROGIO fűnyíró robot minden nap egy pici darabot vág le a fűszálakból. A gyakori vágás a levelekt (fűszálakat) szélesebb növekedésre serkenti, így a gyep felülete lényegesen tömörebb lesz. A gyomnövények nem szeretik az AMBROGIO robotok speciális mulcsuzó vágását, rövidesen kihalnak a kertből. Így megtakaríthatjuk a gyomirtást is. Az apró darabokra vágott fűszálak a gyepszőnyegbe hullanak, így gondoskodnak nedvességről és tápanyagról.

A cél: álomgyep fáradtság nélkül , mely könnyedén elárthető a megfelelően kiválasztott AMBROGIO robotfűnyíró használatával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés

Keresés