Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Új Husqvarna fűnyíró traktor típusok 2017

2017 - Új Husqvarna fűnyíró traktor modellek

A Husqvarna fűnyíró traktorok jól bevált megbízható modelpalettája az új évben három új típussal bővül. 

TC 142T

A legkedveltebb fűgyűjtős traktor a TC 142 megújul, a típusjelben egy plusz "T" betű kerül. Megerősítették az alvázat és vágóművön is fejlesztettek, hogy még kiegyensúlyozottabb, még hatékonyabb legyen. A motor és a hajtómű változatlan marad, hiszen tökéletesen jól működő fődarab mindkettő. A kéthengeres Briggs & Stratton motor, mely olajszivattyús kenésű bőségesen elegendő nyomatékot és energiát szolgáltatott már eddik is ennek a traktornak, így semmi sem indokolta a változtatást. A traktor ugyan úgy alkalmas a ulcsozó nyírásra, azonban az új típusnál sem alaptartozék a gyűjtőcsatornát lezáró mulcsdugó, ez továbbra is extra tartozékként rendelhető a traktorhoz.

TC 239 T

 

A tapasztalatok szerint minél kisebb egy fűnyíró vagy egy kertitraktor vágási szélessége annál szebb a vágási felület, amit maga mögött hhagy.Ennek egyszerű a magyarázata. A fűnyíró traktorral nem biliárdasztalon, hanem gyepfelületen dolgozunk, ami bizony sosem teljesen sík felület. A traktor, ahogyan gurul , halad a talajon az egyenetlenségeket követve kissé billegni fog, ezzel együtt a vágóasztal, ami a fű nyírását végzi, szintén billeg. Minél szélesebb ez a vágószerkezet, annál nagyobb lesz a billegése, ami a vágási felület egyenletességét befolyásolja. Ezért készült ez az új Husqvarna traktor 97 cm széles vágószerszámmal. Ugyanakkor fontos a megfelelő erő és nyomaték, különösen dombosabb területeken, ezért került bele egy kéthengeres Briggs & Stratton motor. A hidrosztatikus meghajtás a kényelem érdekében elengedhetetlen, így ennél a traktor modellnél is ez került alkalmazásra. A fűgyűjtő mérete a már korábban megszokott méretű, azaz 320 liter térfogatú, ami elősegíti, hogy a munkát ritkábban kelljen megszakítani a fűgyűjtő kiürítése miatt.

TS 243 T

Az új oldalkidobós traktor a megszokottnál kicsit nagyobb vágási szélességgel (43" = 113 cm), de kétkéses vágóasztallal készül. Oldalkidobós fűnyíró traktorokat jellemzően olyan területeken használnak, ahol nem a gyepfelület szépsége, annak minősége a legfontosabb, hanem parkokban, ipari területeken használják, ahol a gyorsaság és hatékonyság  fontosabb, mint a szép vágási felület. Ezért ennél a kistraktornál megnövelték kissé a vágási szélességet a teljesítmény fokozása érdekében és természetesen egy nagyon erős kéthengeres, olajszűrős, nyomólajzású Briggs & Stratton motor lett az erőforrása. A kedvező ár / érték arány miatt meglátásom szerint kedvező lesz a fogadtatása és az oldalkidobós Husqvarna traktorok között méltán számíthat a 2017-es év népszerű modell díjára.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Kert, kertápolás, öntözés

Keresés